Voor mij dit jaar geen Heineken of Head.

Dit jaar zaten er voor mij geen mooie voorjaarsklassiekers in. Natuurlijk vind ik dit ontzettend jammer, zeker omdat de winterwedstrijden de Heineken en de Head toch wel drie hele leuke wedstrijden zijn. Zelf ben ik groot voorstander van de Heineken en de Head. Gedurende een groot deel van het jaar zijn wij als nationaal equipe aan het trainen op de Bosbaan. Tijdens deze trainingen is er weinig tijd om samen met talenten te trainen. Om zelf beter te worden moet je roeien met mensen die ongeveer eenzelfde niveau hebben. Door naast elkaar te trainen, kan je bij iedere verandering zien wat het effect is.

Lees meer: Voor mij dit jaar geen Heineken of Head.

Bizar seizoen 4e WK 2015 en kwalificatie voor RIO.

WK Amsterdam niet het beoogde resultaat.
Als je zelf fit bent, komt het uiteindelijk goed! Wat een seizoen vorig jaar. Het WK in Amsterdam was niet wat we wilden. Een 10e plek terwijl we verwachtten mee te doen om de prijzen. Gelukkig mochten we nog een jaar in de twee varen om te laten zien dat het er wel in zat. In de winter veel in de skiff om individueel sterker en fysiek beter te worden. Veel naast iemand anders kilometers maken. Regelmatig voer Rogier in Groningen en ik op de Amstel samen met Roel.

Lees meer: Bizar seizoen 4e WK 2015 en kwalificatie voor RIO.

Winst op Holland Beker en op de Henley Royal Regatta.

Een paar weken geleden werden de inschrijvingen voor Henley bekend. Aangezien wij dachten daar de kiwi’s te treffen, leek het dat winnen verschrikkelijk lastig/ op dit moment onmogelijk zou worden. Maar bij het verschijnen van de inschrijvingen bleken zij niet naar Henley te komen. Voor ons ineens een grote kans om de sinds 1845 verroeide The Silver Goblets & Nickalls' Challenge Cup te winnen.

Lees meer: Winst op Holland Beker en op de Henley Royal Regatta.

Topsport, berichten en de Cape Epic.

Sinds de overwinning van Julien en mij in Henley heb ik niet zo veel (niets) op mijn site laten horen. Als alles goed gaat en er mooie prestaties zijn, is het makkelijk om er iets over te schrijven, maar als het even iets tegen zit dan is dat een stuk lastiger. Vandaar dat het in de periode richting het WK en tijdens het WK erg rustig was. Maar we zijn ondertussen weer een behoorlijke tijd hard aan het trainen en sinds een maand is Rene Mijnders onze coach.

Lees meer: Topsport, berichten en de Cape Epic.

Trainen in Australie

Vorige winter hebben we veel trainingen in kou en wind gevaren. Hierdoor moet je soms je trainingen aanpassen, omdat de kou veel meer energie van je vraagt. Ook was de Bosbaan regelmatig niet begaanbaar door ijs of waren de golven te hoog.

Lees meer: Trainen in Australie