Trainen in Australie

Vorige winter hebben we veel trainingen in kou en wind gevaren. Hierdoor moet je soms je trainingen aanpassen, omdat de kou veel meer energie van je vraagt. Ook was de Bosbaan regelmatig niet begaanbaar door ijs of waren de golven te hoog.

Aangezien we onze trainingen willen optimaliseren zijn we gaan kijken hoe we beter kunnen trainen gedurende de koude Nederlandse winter maanden. De gebruikelijke manier zou zijn om een paar keer naar Zuid Europa te vliegen en daar te korte periodes te trainen. Meestal gingen we daar twee weken naar een hotel, vervolgens was je blij dat je weer naar huis kom om weer wat leefruimte te hebben.

Australie fiets

Vandaar dit jaar eens over een andere boeg! We zijn uitgenodigd om mee te varen op de wereldbeker in Sydney Australie. Deze vindt plaats in het laatste weekend van maart. Maar even op en neer vliegen voor de wereldbeker is niet bevorderlijk voor de rest van het seizoen. Vandaar de we besloten hebben om begin februari hier al heen te vliegen en hier te gaan trainen. We hebben een appartement gehuurd op 3 km van de roeivereniging van Penrith. Daar trainen we op de Nepean river, een prachtig stuk roeiwater van meer als 15 km lang. De Olympische roeibaan van Sydney ligt 4 km verder dan de roeivereniging en daar zal de wereldbeker plaatsvinden.

Afgelopen weken hebben we goed kunnen trainen op dit roeiwater met temperaturen tussen de 24 en 30 graden. Soms een beetje warm, maar over het algemeen zijn we erg tevreden over de gehele trainingsperiode. Om er voor te zorgen dat we hier niet alleen aan het roeien zijn, klommen we ook een aantal keer op de racefiets en fietsten hebben we door de regio. Een goede afwisseling op de roeikilometer.

Eind maart is de Wereldbeker maar voor en tijdens dat toernooi zijn ook de Australische kampioenschappen. En de tweezonder zit helemaal voor in het programma, dus zullen we als voorbereiding op de Wereldbeker ook aan deze wedstrijd mee doen.

Ik heb er ontzettend veel zin om na zoveel maanden weer wedstrijden te gaan varen en onszelf te verbeteren tijdens wedstijden.

australie twee