Voorbeschouwing Heineken

Topper heeft weinig voorjaars/clubgevoel

De meeste toproeiers die komend weekeinde aan de start verschijnen van de Heineken Roeivierkamp danken hun huidige niveau grotendeels aan opleiding en coaching bij hun vereniging. Maar helaas. Zodra de wedstrijden komen waarbij de betere roeier kan helpen in de opleiding van toproeiers in spe, kiest men veelal voor de makkelijke en veilige weg: een combinatie ploeg. In vorige edities van Head en Heineken zetten toproeiers van Skøll, Triton, Laga en Proteus zich nog in voor hun verenigingen. Dit jaar nemen we het slechts op tegen twee echte verenigingsboten.

Alleen Nereus, Njord en Skadi varen komend weekeinde op de Amstel voor de eer van vereniging en stad. Twee combinatie-ploegen zullen proberen de overwinning weg te houden van de drie boten die echt onder eigen vlag varen. Daarnaast varen er in de eerste divisie ook vijf buitenlandse schepen, waarvan drie Engelse die de wedstrijden in Amsterdam zien als de ideale voorbereiding op de Head in Londen die over ruim twee weken wordt gevaren.

Wij varen dit jaar met dezelfde roeiers waarmee we een paar maanden geleden in Boston deelnamen aan de Head of the Charles. We varen in een gewijzigde opstelling. Om het ritme duidelijker naar achter in de boot te krijgen hebben we besloten met Olaf op slag te varen. Daarachter zit ik. David, Roel, Thijs, Pieter, Yorick en Allard volgen. Inger-Elze zal ons tijdens een zo kort mogelijke route aanmoedigen en aansporen om snel bij de finish te zijn.

Skadi is er klaar voor. Laat de tegenstand maar komen.