Paul Veenemans Prijs gewonnen!

In 2009 toen de Maas de wedstrijd organiseerde, sprak ik al uit, dat ik deze prijs wilde winnen. Helaas moest ik toen geblesseerd afhaken. Dit jaar werd het georganiseerd door Gyas, waarbij Rogier Blink duidelijk aangaf zijn zinnen te hebben gezet op de eindoverwinning. Nou ja........., dat kunnen we natuurlijk niet zonder slag of stoot laten gebeuren!

Matthijs Vellinga en ik besloten een poging te doen om het Rogier zwaar te maken. Op Skadi ben ik met Pieter Rom Colthoff wat gaan trainen op de fiets en hij besloot ook mee te doen. Samen met Joris Pijs, Arnoud Greidanus en Nanne Sluis een goede groep toproeiers om een mooie strijd te creëren op deze wedstrijd.

Vrijdag alvast even een stukje roeien over het parcours, zaterdagmorgen eerst een keer over het fietsparcours met de auto. Vervolgens naar de briefing en nog een rondje op het parcours warm fietsen. Klaar voor 10 km hard fietsen. Rogier zou 15 seconde achter me starten, dus meteen de druk op elkaar zetten! Helaas was Blink iets sneller op de fiets en kwam hij me al op 4 km voorbij. Gelukkig had hem dit zo veel kracht gekost dat hij niet echt meer weg liep. Met een gemiddelde snelheid van 41,4 km/h over 10 km gaf ik iets meer dan 30 seconden toe op de winnaar Pieter Rom Colthoff. Tijdens mijn slechtste onderdeel weinig toegegeven.

Terwijl de rest aan het hardlopen was, ben ik nog even gaan schaatsen op de schaatsbaan van Assen. We kwamen daar om 15:45 aan en om 16:30 ging de baan dicht, maar iedere seconde op het ijs is er een, dus nog even hard trainen. Zondagmorgen toch wat zenuwachtig. Ik moest punten pakken op Rogier om te kunnen winnen. Uiteindelijk ging het schaatsen erg goed en zette ik ook nog eens de snelste tijd neer. Met de volle hoeveelheid punten stond ik ver voor op Rogier en dat zou hij onmogelijk inhalen zelfs als we zouden gaan skiffen. Dus besloten we het roeien in de twee te doen om ons voor te bereiden op de Hel.

Het roeien was niet goed. We gingen lekker van start, maar al snel waren we niet meer vooruit te branden. Ongelijk roeien verschrikkelijk, over de finish gekomen zonder echt lekker de power er op gehad te hebben. Het idee van het weekend was natuurlijk een gevecht tegen elkaar voor de overwinning, maar om nu ook in de twee tegen elkaar te vechten was niet de bedoeling. Dus zoals Het Dagblad van het Noorden al kopte. Huiswerk komende twee weken. Weer samen trainen om op de Hel van het Noorden te laten zien dat we nog wel degelijk samen hard kunnen varen.

Ik heb weer er zin in!!