In de 2- met Sjoerd Hamburger en nieuwe coach.

Na twee weken in vierzonders in Sabaudia is het tijd om in Nederland in de tweezonder te varen. Met een aantal trainingen op de Amstel was het zaterdagochtend tijd voor de eerste sparsessie op de Bosbaan. Met 6 tweezonders naast elkaar en 1 skiff was het een volle boel. Gelukkig waren wij al om 8 uur op de Bosbaan waar de temperatuur nog steeds -4 was. Niemand anders had gedacht dat er gevaren kon worden dus konden we de gehele training de volle breedte van de Bosbaan gebruiken.

Natuurlijk is zo'n eerste sessie interessant om er achter te komen waar je staat en hoe de boot loopt. Natuurlijk heb je in trainingen ook wel een gevoel over hoe het gaat, maar het is toch tijdens dit soort sparsessies dat je echt kan zien hoe snel je de boot werkelijk verplaatst.

Tijdens het warm roeien kwamen we er achter dat onze boot nog niet goed stond afgesteld. Snel terug naar het vlot en de voetenboorden goed zetten. Helaas duurde dit net te lang en we misten de eerste start met 1 minuut, dus maar klaarliggen en alleen rammen. Uiteindelijk gaat het om een goede training. Na het eerste stuk snel omdraaien en de tweede met de hele groep.

Rond de 200 meter voeren er een paar boten door het ijs heen, maar alles bleef heel en ging goed. De volgende afstanden gingen goed en voeren we vooraan.

Gelukkig heeft de vorst nog niet doorgezet en konden we vanochtend op de Amstel roeien.

Vanaf 1 februari krijgen we er een nieuwe coach langs de kant bij. Het zal wel weer een beetje wennen worden!

persbericht KNRB:

Antonio Maurogiovanni hoofdcoach mannen

De Koninklijke Nederlandsche Roeibond (KNRB) heeft met ingang van 1 februari 2011 Antionio Maurogiovanni aangesteld als hoofdcoach mannen bij de senioren.

Maurogiovanni (1965) wordt de komende vier jaar verantwoordelijk voor de roeiprestaties van zowel de zware als lichte mannensectie. Onder de verantwoordelijkheid van Maurogiovanni vallen onder meer de lichte vier zonder stuurman en de zware mannenacht, beide prioriteitsploegen van de roeibond voor de Olympische Spelen van 2012 in Londen.

De Italiaan heeft ruime ervaring met het begeleiden van roeiers en roeiploegen op internationaal en olympisch niveau. Hij was eerder ondermeer werkzaam als coach bij de Italiaanse roeibond (1993-2001) en de Australische roeibond (2002-2008). Als coach van Italiaanse en Australische roeiploegen behaalde bij meerdere medailles op Word Cups en wereldkampioenschappen. Als roeier nam hij deel aan twee Olympische Spelen (1988 en 1992) en zes wereldkampioenschappen (zilver 1985 en brons 1987).