Na Nieuw Zeeland terugkijken op het seizoen!

De afgelopen twee en een halve week ben ik in een camper door Nieuw Zeeland getrokken. Een heerlijke ontspannen vakantie met veel loopkilometers door het prachtige landschap. Maar ook eens de tijd om echt weg te stappen van het roeien en met een frisse blik terug te kijken op het afgelopen roei-jaar.

Voor mij begon het seizoen met een paar maanden skiffen op de Amstel, wat erg lekker ging, afgewisseld met 2- trainingen die ook goed gingen. Helaas kreeg ik een peesblessure in mijn knie en moest ik een tijdje op de fiets verder trainen. Nadat de pezen hersteld waren kwam de voorbereiding op de voorjaarsklassiekers.

Met een overwinning op de Heineken en de snelste verenigingsploeg op de Head openden we het seizoen goed en was het tijd om ons nog 1 keer voor te bereiden op de Varsity. Met 4 overwinningen op rij kun je maar 1 ding doen en dat is met een ruime overwinning de 5e keer winnen, want wat zijn 4 overwinningen waard, wanneer je de laatste verliest. Met een hele serieuze voorbereiding en de nodige zenuwen op de dag zelf bleek al snel dat we echt veruit de snelste waren. Dus een mooie overwinning.

Hoewel het roeien 2 weken later op het NK niet echt goed was werden we in de 2- Nederlands kampioen. Voldoende om naar de eerste WB te mogen in de 2. Helaas liep het daar nog minder goed en een 12e plek was gewoon teleurstellend. Na de 2e WB overgeslagen te hebben, heb ik in Luzern in de 8 gevaren.

Als Nederland zijn we meestal het beste in de 8, maar ik wilde dit jaar iets anders leren dan in een 8. Er werd besloten dat we in een 4- zouden gaan varen. Na veel selecteren was de vier duidelijk Olaf, Robert, David en ik. Op naar Nieuw Zeeland!

In Nieuw Zeeland aangekomen kreeg David al vrij snel last van zijn rug en voor een periode van 10 dagen vervangen door Mechiel. Helaas was David zijn rug nog niet helemaal hersteld en het bleek dat het met Mechiel sneller en stabieler was. Dus een wijziging vlak voor het WK.

Met een aardige wedstrijd kom je niet ver in het mannen 4- veld. Na de voorwedstrijd waren we met een 6e plaats nergens. De hele wedstrijd voeren we rond de 3e plaats maar aan het einde niet de kwaliteit om met de rest mee te gaan en voor in het veld te blijven.

Ook in de herkansing kwamen we er het tweede deel niet aan te pas en moesten we het doen met een plek in de b-finale. Op de ochtend van de b-finale begon het helaas ook nog eens te waaien en tegen de tijd dat wij aan de beurt waren stond de wind schuin tegen. Met als resultaat dat we in baan 5 geen schijn van kans maakten en 5e werden.

Al met al voor volgend jaar nog harder trainen en maken dat het niet meer op baan voor- of nadeel uit kan komen. Volgend jaar moet er een stap gemaakt worden richting de blikken.

Nu terug het koude Nederlandse weer in; kilometers maken op de Amstel en hopelijk ook op de schaats.