Eerste week in Nieuw Zeeland zit er op

De eerste week training zit er op en we hebben helaas nog niet 1 keer in de ingeschreven opstelling kunnen varen! In eerste instantie kwam onze boot pas op zaterdagochtend aan op de roeibaan. De rest van de ploegen hadden vanaf maandag hun boten al. Dit hebben we goed opgevangen door te fietsen en in tweezonders te varen, met dank aan Concept 2 en Willem 3. David kreeg helaas op woensdag last van zijn rug. Dat is gewoonlijk iets waar ik last van heb, maar hij had het zo goed te pakken, dat hij eerst twee dagen op zijn bed heeft gelegen en nu na 5 dagen weer een beetje rond loopt. Hij heeft nog niet mee gevaren in de vier.

Gelukkig is Mechiel Versluis hier als reserve en past in de trainingen goed in de ploeg. Vandaag hebben we wat afstandjes gedaan en daar liepen de halen toch nog uit elkaar. Niet een hele goede sessie maar wel veel van geleerd. Na de middagtraining denk ik dat als we morgen 4 keer 500 gaan doen, we er helemaal klaar voor zijn en de lichte weer zullen verslaan.

Voorlopig trainen we met Mechiel alsof we in deze opstelling het WK varen. Natuurlijk hopen we dat David snel weer belastbaar is, maar je kunt er nooit zeker van zijn. Wat het ook wordt, ik heb er vertrouwen in dat het goed gaat komen en dat we gaan knallen op het WK.