Een redelijke solide race!

Nadat we vanmorgen in de dikke mist een ontspannen baantje warm gevaren hadden, trok de mist weg en was duidelijk zichtbaar dat de Portugezen in de laatste uren nog een enorme berg werk verzet hadden. Allereerst lag er, waar gisteren de coaches op een zandpad reden, ineens een 2 km lange asfaltweg en ook alle andere dingen die er gisteren niet waren, lagen en stonden er ineens. Dus gewoon een wedstrijdlocatie die er nieuw en goed uitzag. Met een aparte oproeibaan en ook een aparte uitroeibaan.

Goed om 10.54 was het zo ver. Het EK roeien ging voor ons van start. Hoewel we nauwelijks ervaring hebben in de 4- liep de boot lekker. De eerste 500 meter trokken we lekker weg. Alleen de Fransen gingen er vandoor en die waren net even beter. Over de rest hadden we snel controle en hebben de race op een degelijke manier doorgevaren zodat we met een solide ritme 2000 meter voeren.

Dit is voor ons erg belangrijk aangezien we nu de basis die we de afgelopen dagen hebben ontwikkeld ook in een race hebben gehad. Hierop kunnen we bouwen. Morgen met meer vechtlust meer aanvallen. De herkansing willen we winnen. En aangezien er nog 4 andere ploegen ook zo over denken gaat het een mooie pot worden en dat maakt roeien zo mooi.