Aanloop Wereldbeker Bled

Maandag 10 mei vertrokken we met de hele equipe naar het hotel in Biandronno, waar we op het meer van Varese onszelf 2 weken konden gaan voorbereiden op de wereldbeker. In de eerste week werden we geconfronteerd met alle weersomstandigheden. De eerste dagen veel regen en onweer, gevolgd door veel wind, waardoor het voor sommige ploegen erg lastig werd om te varen. Daarom zijn zij afgelopen woensdag en donderdag naar een klein meertje in de buurt gegaan. David en ik zijn als enige niet meegegaan naar het andere meer en konden uiteindelijk heerlijk trainen op het bladstille water van Lago di Varese.

Eergisteren hebben we voor het eerst een paar lange stukken hard gevaren 3x 3 kilometer in tempo 26. Van te voren zag ik er erg tegen op om weer zulke lange stukken hard te moeten varen, maar al meteen tijdens de eerste ging het erg lekker. Met 3 goede stukken in de benen hebben we de middag vrij genomen. Na even relaxen aan Lago Maggiore en goed uitgerust te zijn, begonnen we vanmorgen aan de eerste specifieke voorbereiding op de wereldbeker.

Om 10:45 waren we aan de beurt om te starten, 2x keer 1000 meter tegen de vrouwen dubbel 4 en de lichte mannen dubbel 2. Voor ons een kans om te kijken hoe we er voor staan en of we in de trainingen ook vooruitgang geboekt hebben ten opzichte van het NK. Tijdens beide 1000 meters bleek de snelheid er goed in te zitten. We wonnen dan ook beide afstanden van de twee boten naast ons en met de beste percentages van de hele groep ten opzichte van de streeftijden heb ik erg veel zin om volgende week in Bled te laten zien wat wij kunnen.