Skadi wint de blauwe wimpel

Zoals vorige week op de Heineken heeft Skadi het afgelopen weekend met de oude acht bewezen de beste verenigingsacht van Nederland te hebben bij de Head of the River. Helaas moest de Skadi 8 wel haar meerdere erkennen in de zware en de lichte combinatie achten.

Het doel was duidelijk na de overall overwinning van vorige week. Op de afsluitende 5 km moesten we de zware combinatie 8 voor laten. Dat moest deze week beter. De eerste 2,5 km liep de boot erg goed en waren de halen goed met zijn 8en en werden ze goed afgestaan. Na de Rozenoord wilden we wat meer gaan vechten om de snelheid omhoog te krijgen. Helaas resulteerde dit in een lagere snelheid, het roeien werd ongelijk en we verloren secondes per km aan de 2 combi ploegen.

Conclusie is dat we gelukkig nog kunnen zeggen dat we de beste vereniging van Nederland zijn, maar dat we dit jaar helaas niet het vermogen hadden om op te boksen tegen de samenraapsels van toproeiers zonder verenigingstrots.

De oude acht van Skadi zal haar uiterste best doen om volgend jaar buiten de blauwe wimpel ook het overall klassement te winnen. En wij dagen dan ook alle toproeiers uit om de eer van hun vereniging te verdedigen en te zorgen dat Skadi er niet drie jaar op rij met de blauwe van door kan gaan.

 

Dit schreef Skadi op de website:

Rotterdamse studenten behalen blauwe wimpel op de Amstel

AMSTERDAM, 21 maart – De oude acht van studentenroeivereniging Skadi heeft vandaag weer het Rotterdamse roeien van haar schoonste kant laten zien tijdens de 78e editie van de Head of the River Amstel, een achtervolgingswedstrijd van maar liefst acht kilometer lang. De Rotterdamse acht, bestaande uit van Andel, Steenman, Haen, Kuiper, Wilton, Rom Colthoff, van Luijk, van den Hove en stuurvrouw de Langen, was met een tijd van 24:15,61 de snelste verenigingsploeg en verdiende daarom het recht een jaar lang de gewonnen blauwe wimpel aan de verenigingsmast hangen. Twee combinatieploegen moest Skadi voor zich laten met een voorsprong van 16 en 33 seconden.

Voor veel Rotterdammers is dit één van de mooiste roeiwedstrijden van het jaar, het doel van de wedstrijd is namelijk om zo snel mogelijk van Amsterdam weg te roeien (de wedstrijd gaat van Amsterdam naar Ouderkerk).

De overwinning van de "Rotterdam Acht" is mede te danken aan de steun van Rotterdam Topsport, dat zich sinds 2008 inzet voor het (top)roeien in Rotterdam. Met de komst van Nederlands nieuwste roeibaan naar Rotterdam is roeien een van de sporten waarop Rotterdam op topsportgebied kan gaan uitblinken.

De roeiers van Skadi is het sowieso vooral te doen voor de eer van hun stad. Nachtburgemeester Deelder wordt geciteerd als voorbereiding op de race en de boot waarin de overwinning is behaald draagt de naam van oud-burgemeester Opstelten.

Als Skadi over drie weken ook nog de Varsity wint, dan is de hegemonie over het Nederlandse roeien compleet. Skadi wint dan de "triple": de drie belangrijke verenigingswedstrijden Heineken, Head en Varsity. Tevens zou Skadi dan vijf maal op een rij de Varsity hebben gewonnen, een zeer opmerkelijke prestatie.